Selecteer een pagina

Back to the Rivers goes bijna back to normal!

jun 28, 2021 | Nieuws

Jullie hebben het vast al meegekregen; 26 juni zijn er door de Rijksoverheid versoepelingen voor evenementen aangekondigd. Dit is goed nieuws voor ons! Een echt Big Rivers Festival kunnen we dit jaar helaas nog niet realiseren maar doormiddel van de CoronaCheck-App kunnen we wél het gemiste festivalgevoel weer terugbrengen en lekker samen zijn, samen genieten, samen lachen, samen zingen, samen dansen!

Als organisatoren stonden we de afgelopen dagen voor een uitdagende keuze. Kiezen we voor een festival met aangewezen zitplaats, zittend, op afstand, zonder elkaar te mogen groeten en ontmoeten maar toegang zonder vaccinatiebewijs of sneltest? Of kiezen we voor een stap terug naar normaal met een kleine verplichting door het tonen van je vaccinatiebewijs of sneltest? Het terugbrengen van het festival gevoel ging binnen de organisatie unaniem boven afstand houden en blijven zitten. Zodoende hebben wij gekozen voor meer bewegingsvrijheid op het festivalterrein en niet voor 1,5 afstand. Dit betekent onder ander dat er meer tickets vrijkomen en dat het vanaf nu mogelijk is meerdere tickets tegelijk te bestellen om Back to the Rivers samen te kunnen beleven.

Wat houdt dit concreet in voor jullie?
Geen 1,5 meter meer! Wel dansen, zingen, springen, knuffelen, rondlopen en ga zo maar door. Op één voorwaarde; je moet kunnen aantonen dan je volledig gevaccineerd of negatief getest bent. Hier zijn meerdere opties voor:

Optie 1 met de CoronaCheck-app:
Download de CoronaCheck-app. In de app kan je binnenkort je vaccinatiebewijs of je herstelbewijs toevoegen. Heb je geen (volledig) vaccinatiebewijs dan maak je via de app een afspraak voor een gratis sneltest in de dichtstbijzijnde testlocatie bij jou in de buurt binnen 40 uur voor aanvang. Ben je gevaccineerd of negatief getest dan maak je met de app een QR-code aan voor het festival. Breng de app, je toegangsbewijs en je legitimatie mee naar de poort en het feest kan beginnen!

Optie 2 met volledig vaccinatiebewijs:
Ben je volledig gevaccineerd maar wil je geen gebruik maken van de CoronaCheck-app, breng dan je vaccinatiebewijs, je toegangsbewijs en je legitimatie mee naar de poort en het feest kan beginnen!

Optie 3 met papieren testbewijs:
Ben je niet volledig gevaccineerd en wil je geen gebruik maken van de CoronaCheck-app, maak dan een afspraak via testenvoortoegang.nl bij een van de Testen voor Toegang locaties 40 uur voor het evenement. Maak online een QR-code aan met je negatieve testbewijs en print deze uit. Breng je QR testbewijs, je toegangsbewijs en je legitimatie mee naar de poort en het feest kan beginnen!

Tribune zitplaatsen gegarandeerd
Voor alle gasten blijft een vaste zitplek gegarandeerd maar het is ook mogelijk je vrij te bewegen op het festivalterrein en te staan op de daarvoor ingerichte zones.

Cashless en contactless evenement
Je drankje kan je met je mobiel bestellen en afrekenen en aan de bar afhalen. We zijn zodoende een cashless en contactless evenement.

Met een 2 uur durende festivalshow waarbij het feestje al start bij de aankomst op het festivalterrein, trakteren we het Big Rivers publiek op een van de eerste terug naar bijna normaal festivals van Nederland: Back to the Rivers!